Eneco Clean Beach Cup 2019

Eneco Clean Beach Cup 2019

Op de eerste zondag van de lente pleiten wij voor minder plastic en andere troep door een grote strandschoonmaak in samenwerking met alle Belgische surfclubs en enkele gemeenten in Frankrijk en Nederland.

De plastic massaproductie blijft pijlsnel stijgen en maar liefst 10 procent plonst uiteindelijk in zee, 8 miljard plastic tasjes bijvoorbeeld.

Er raken steeds meer schrijnende cijfers bekend en de catastrofale gevolgen blijken vernietigend voor mens en het marien milieu.

Maar ondanks ontluikend internationaal afvalbeleid verkleint noch de bestaande afvalberg in zee noch de aanvoer. Plastic doodt zeedieren aan de lopende band en de kunststof verbrokkelt tot minuscule deeltjes.

Die microplastics zijn een spons vol vergif en belanden weer op ons bord…

Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land voor de tiende keer deel aan de opruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 24ste keer wereldwijd organiseert.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt telkens een andere badstad in het middelpunt gezet van waar Studio Brussel live de ether in gaat. Dit jaar zal Studio Brussel live uitzenden in De Haan en zal er een StuBru DJ aanwezig zijn De Kwinte Westende.
Graag betrekken wij zeker ook alle andere deelnemende locaties bij het gebeuren en zal er in elke gemeente een leuke actie doorgaan.

evenement eigenschappen

Startdatum 24/03/2019 13:00
Einddatum 24/03/2019 18:00
Prijs per persoon Gratis
Locatie Beach club De Kwinte